نویسنده: ملیحه قنادیان
استاد راهنما: مصیب عباسی
استاد مشاور: داوود داداشی نژاد
مکان دفاع: دانشگاه آزاد اسلامی

دو ویژگی ابوذر که از نظر دستگاه خلافت مشکل اصلی محسوب می‌شود عبارتند از: 1_ ابوذر به‌عنوان احیاگر حدیث و سیره رسول‌الله هرگز از نقل احادیث خودداری نکرده و با بدعت‌ها مبارزه نموده است. 2_ ابوذر یکی از چهار رکن تشیّع و از صحابه و یاران معدود امیرمومنان است که با تمایلات علوی که دارد به‌عنوان شیعه راستین در راه نشر فضایل علی و نقل احادیث مربوط به امامت و جانشینی حضرتش کوتاهی نورزیده و دامنه تشیع خویش را به جبل عامل می‌کشاند. او تنها روایاتش پیرامون زکات و انفاق و صدقات نیست. او به‌طور فراوان، روایات پیامبر من‌جمله حدیث ثقلین را برای مردم بازگو می‌کند. در این رساله، سعی بر این است که مبانی اعتراض و رفتار ابوذر در مواجهه با انحرافات عصر خویش و دفاع صریح از اسلام ناب و سنت رسول‌الله مورد بررسی قرار گیرد و ابعاد این نوع مبارزه تشریح گردد.

کلیدواژه:ابوذر، پیامبر (ص)، اعتراض، خلفا.