نویسنده: ابراهیم علی نژاد
استاد راهنما: مینا شمخی
استاد مشاور: علی مطوری
مکان دفاع: دانشگاه شهید چمران اهواز

بدون شک درک درست از مفاهیم و رفتارهای اخلاقی و نیک عمل کردن به آن‌ها، می‌تواند سبب تحول و رشد افراد در یک جامعه گردد. متون اسلامی در مورد این مفاهیم، تفسیر و تعبیرهای دقیق و گسترده‌ای دارند. از میان این مفاهیم، مسئله انفاق از مباحثی است که تأثیر مستقیم در همبستگی امت اسلامی و تعدیل ثروت‌ها دارد. در قرآن کریم مسئله انفاق بسیار مورد تأکید قرار گرفته است که عمل به توصیه‌های اسلامی در مورد انفاق و چگونگی اجرای آن می‌تواند آثار بسیار مثبتی برای همگان به ارمغان آورد. انفاق به‌عنوان عمل صالحی است که اگر مطابق دستور قرآن کریم انجام پذیرد، جامعه اسلامی را همیشه به‌عنوان سیمایی مطلوب برای امت خود قلمداد نموده و باعث درونی شدن هرچه بهتر فرهنگ و ارزش‌های اقتصادی اسلام در نهاد افراد می‌گردد. همچنین اصل انفاق به‌عنوان یک ارزش دینی است که قرآن و اسلام، آن را نردبانی برای تقرب به سرچشمه جمال و کمال و زیباترین جلوه‌های عشق یعنی خداوند متعال می‌داند. در پایان‌نامه حاضر بر آنیم تا اصول و نکات مباحث انفاق را از دیدگاه قرآن ‌و ‌احادیث، مورد تحلیل ‌و ‌‌بررسی قرار دهد.