به گزارش سایت دانشنامه اهل‌بیت (ع) سی و پنجمین جلسه شورای علمی «بخش تاریخ و سیره اهل‌بیت (ع)» دانشنامه اهل‌بیت (ع) در تاریخ 94/06/07 با حضور آقایان: خیرخواه، سامانی، صفری، مطهری و محمدیبرگزار شد.

ریاست این جلسه را جناب آقای دکتر نعمت‌الله صفری فروشانی بر عهده داشت و دبیر جلسه نیز جناب آقای نعمتی بود.

دستور جلسه

بازنگری مداخل جدید؛

خلاصه مذاکرات

مداخل جدیدی با حضور اعضای علمی بخش گروه تاریخ و سیره بررسی شدند و این مداخل تصویب شد تا برای بررسی در شورای علمی دانشنامه اهل‌بیت ارائه و موردبحث قرار گیرد.

* فهرستی از القاب و کنیه‌های معصومین تهیه شود.
* در بحث اشخاص همسران ائمه آورده نشده و برخی همسران در مادران ائمه آورده شده و برخی نیامده است. لذا همسران مشهور تهیه شود تا موردبحث قرار گیرند و در صورت تصویب مدخل قرار گیرند.
* در معیار گزینش اصحاب ائمه به‌عنوان مدخل بنا شد ملاک مصوبی به شورای علمی برده شود و چنین تصمیم گرفته شد حداقل 50 حدیث داشته باشد یا اگر فردی که کمتر روایت دارد اما روایات تأثیرگذاری نقل کرده است.
*ملاک در اماکن شهرهایی که پیروان معتنابهی از ائمه در عصر حضور در آن وجود داشت.
* در وقایع حره به‌عنوان مدخل اضافه شد؛ و فخ به‌عنوان مدخل ارجاعی به مدخل «حسین بن علی (شهید فخ)» تصویب شد.
* در قسمت اماکن مداخل ذیل مصوب شد:

1) ابواء؛ فاس (مراکش)؛ 2) آستانه، حرم که بنا شد یکی به دیگری ارجاع داده شود. 3) حرم حضرت معصومه؛ 4) حرم حضرت عبدالعظیم، 5) مزار شریف، 6) نیشابور ارجاع به خراسان؛ 7) ری ارجاع به جبال.
*در بخش آیین‌هاسینه‌زنی، سیاه‌پوشی، علم‌گردانی به مدخل عزاداری ارجاع داده شدند.
* مدخل ابراهیم بن محمد همدانی در اشخاص به تصویب رسید.
* ابن ابار تصویب و به کتاب درر السمط ارجاع شد.
* مدخل صدقات ائمه تصویب شد و بنا شد که صدقات علی (ع) ذیل این مدخل بیاید.