به گزارش سایت دانشنامه اهل‌بیت (ع) سی‌ و هفتمین جلسه شورای علمی دانشنامه اهل‌بیت (ع) در تاریخ 94/08/14 با حضور آقایان: الله‌اکبری، خراسانی، صفری، مطهری، هاشمی، مهدوی‌راد و یوسفی‌غروی برگزار شد که ریاست این جلسه را جناب آقای دکتر نعمت‌الله صفری فروشانی بر عهده داشت و دبیر جلسه نیز جناب آقای خیرخواه بود.

دستور جلسه

بررسی مداخل جدید بخش تاریخ در موضوعات: قبایل، آثار مکتوب، فرقه‌ها و جریان‌ها، شهدای کربلا، همسران معصومان؛

خلاصه مذاکرات

برخی از مداخل پیشنهادی در موضوعات موردبحث تصویب شد.

مصوبات جلسه

مداخل مصوب:

«ربیعه»، «عبدالقیس»، «علویان»، «طالبیان»، «بنی‌هاشم»، «بنوحسن»، «بنومطلب»، «بنوحسین»، «سادات»، «نواصب»، «ناحیه»، «تشرف»، «کارگزاران ائمه»، «رؤیت> تشرف»، «ام‌البنین»، «امامه بنت ابی العاص و خوله به‌عنوان همسران امیرالمؤمنین»، «ام اسحاق بنت طلحه و جعده بنت اشعث به‌عنوان همسران امام حسن»، «رَباب بنت امرؤالقیس و لیلی بنت مره به‌عنوان همسران امام حسین»، «ام حبیب بنت المأمون همسر امام رضا (ع)» و «ام الفضل بنت المأمون همسر امام جواد (ع)».

همچنین قرار شد تا شورای بخش تاریخ در سه مورد تصمیم‌گیری نماید:

1- در خصوص استقلال یا ارجاعی بودن مداخل زیر نظر نهایی دهد: «زهیر بن قین»، «مسلم بن عوسجه»، «عمرو بن عبدالله»، «بریر بن خضیر»، «نافع بن هلال»، «جناده بن کعب»، «سعید بن عبدالله حنفی»، «عمرو بن قرظه انصاری»، «عابس بن شبیب شاکری» و «عبدالرحمن بن عبدربه انصاری».
2- در خصوص دو مدخل خاندانی: «حلبی» و «بجلی».
3- تهیه فهرستی از آثار مکتوب حاوی تاریخ اهل‌بیت (ع) درصورتی‌که این لیست تا 10 کتاب را شامل شود شورای بخش تاریخ تصمیم‌گیری کند و درصورتی‌که بیش از ده مدخل شد به شورای دانشنامه ارجاع شود.

مداخل غیر مصوب:

«حفصه بنت عبدالرحمن بن ابی بکر»، «ام‌کلثوم بنت فضل بن عباس» و «فاطمه بنت حسین همسر امام صادق».

همچنین قرار شد تا اعضای شورا پیش‌نویس آیین‌نامه ارزیابی و آیین‌نامه کنترل منابع را مطالعه و نظرات خود را ظرف هفته آینده به دفتر پژوهش دانشنامه ارائه نمایند.