به گزارش سایت دانشنامه اهل‌بیت (ع) بیست و ششمین جلسه شورای علمی دانشنامه اهل‌بیت (ع) در تاریخ 94/2/24 با حضور آقایان: الله‌اکبری، دیبا، رحمان ستایش، صرامی، صفری، مطهری، واسعی، هاشمی، یعقوب نژاد و یوسفی غروی برگزار شد که ریاست این جلسه را جناب آقای دکتر نعمت‌الله صفری فروشانی بر عهده داشت و دبیر جلسه نیز جناب آقای خیرخواه بود.

دستور جلسه

تصویب شیوه‌نامه‌های مصوب در کمیته 5 نفره؛

خلاصه مذاکرات

* «شیوه‌نامه مدخل‌گزینی» به‌صورت کامل و «شیوه‌نامه تألیف» تا صفحه 11 (الگوی مقالات تاریخی) بررسی

شد.
* در شیوه‌نامه تألیف مقالات، «حجت‌الاسلام یعقوب نژاد» توصیه کردند که با توجه به آن‌که پروژه

«اصطلاح‌نامه» قرار است به سرانجام رسد، در انتخاب عناوین مداخل، به اصطلاح‌نامه توجه شود.
* در شیوه‌نامه تألیف مقالات، نظراتی در خصوص شیوه‌ی ثبت پاورقی (درون‌متن و زیر‌متن) ارائه شد که بدین

قرار است:
    - رحمان ستایش: پاورقی‌ها باید بر اساس شیوه‌ی رایج، درون‌متن باشد.
    - واسعی: در هنگام مطالعه، خواننده توقع دارد تا مستند مطلب خوانده‌شده را به‌سرعت ببیند. در این حالت

نیاز است که ارجاع بسیار کوتاه باشد و ارجاع زیر‌متن، ظاهر صفحه را زشت می‌کند.
    - دیبا: با توجه به اینکه خوانندگان تنها افراد متخصص نیستند و لذا برای عموم افراد، خواندن متن همراه با

ارجاع، کار دشواری است.

مصوبات جلسه

* در «شیوه‌نامه مدخل‌گزینی» این اصلاحات به تصویب رسید:

1. در ص 2، بند 2 عبارت این‌گونه اصلاح شود: در راستای تحقق اهداف دانشنامه مندرج در اساسنامه...
  2. در ص 2، بند 2 عبارت این‌گونه اصلاح شود: در قالب محورهای معارف و تاریخ و سیره اهل‌بیت (ع)

جای می‌گیرد.
  3. در ص 6، بند یک / 5 کلمه اصطلاح‌نامه اضافه شود.
  4. در ص 7 بند 3 بدین شکل در بند 2 ادغام شود: در صورت صلاحدید شورای علمی بخش‌ها در خصوص

حذف و یا ارجاع مدخل، این امر باید به تصویب شورای دانشنامه برسد.

* در «شیوه‌نامه تألیف مقالات»، این اصلاحات به تصویب رسید:

1. در فهرست ابتدایی، عبارت فصل دوم به «اهم ضوابط تدوین» تغییر یابد.
  2. کلیات حذف شد.
  3. ص 6 بند 10: ترجمه و برداشت خاص و ... به منابع مستند شود.
  4. ص 6 بند 10: در عنوان آورده شود: «گزارش آیات و روایات» و در ابتدای بند آورده شود: در ترجمه آیات

حتی‌الامکان به ترجمه‌های معتبر مراجعه شود. (قرار شد تا فهرستی از ترجمه‌ها تهیه و اعضا در خصوص

تعیین مصادیق نظر دهند)
  5. ص 8: جای «القاب و کنیه‌ها» بعد از چهارده معصوم (ع) و قبل از «شخصیت‌ها» قرار گیرد.
  6. ص 10: ز) کتابشناسی
    - در شماره 1 آورده شود: معرفی اجمالی کتاب (درآمد)
    - ساختار مقدم بر محتوا شود.