به گزارش سایت دانشنامه اهل‌بیت (ع) نهمین جلسه شورای علمی «بخش تاریخ و سیره اهل‌بیت (ع)» دانشنامه اهل‌بیت (ع) در تاریخ 93/6/22 با حضور آقایان: الله‌اکبری، سامانی، صفری، مطهری و خیرخواه برگزار شد.

ریاست این جلسه را جناب آقای دکتر نعمت‌الله صفری فروشانی بر عهده داشت و دبیر جلسه نیز جناب آقای خیرخواه بود.

دستور جلسه

تصویب طرح مقاله امام حسین (ع) و طرح اصلاح‌شده حضرت فاطمه (س)؛

خلاصه مذاکرات

* اعضای گروه در بررسی طرح مقاله امام حسین (ع) آقای «قلیچ» توجه به نکات زیر را حائز اهمیت دانستند:

- توجه به همه‌ی کارها و مطالعات تا چیزی از قلم نیفتد.
    - توجه به مداخل مرتبط همچون عاشورا، تاسوعا، شهدای کربلا و ...؛
    - بررسی کیفیت الحاق سر به بدن؛
    - توجه به عزت و عزت طلبی؛
    - بحث‌ها در جای خود بیاید؛ به‌طور مثال بحث از احادیث در میراث علمی گنجانده شود و یا جایگاه امام           نزد اهل سنت، مستشرقان و ... در قسمت‌های پایانی مقاله درج گردد.
    - توجه مکان‌های منسوب به امام همچون رأس الحسین؛
    - در زندگی امام تا پیش از امامت، حوادثی چون حضور امام در مباهله، بیعت رضوان، فتوحات و ... توجه           شود.
    - اشعار، نامه‌ها و رجزهای امام؛
    - عنایت به مزار و مدفن امام، زیارت آن حضرت و ...؛
    - موضع‌گیری علما، حکومت‌ها و شخصیت‌ها در خصوص واقعه عاشورا از آن زمان تاکنون ذکر گردد.
    - نقش حکومت‌ها و شخصیت‌ها در انحراف چرایی حادثه کربلا آورده شود.
    - گونه شناسی اصحاب امام اهمیت دارد.
    - میراث علمی امام موردتوجه قرار گیرد و بحث از احادیث در این قسمت طرح شود.

- به دلایل مثبت امامت حضرت پرداخته شود.

* همچنین اعضای گروه در بررسی طرح مقاله حضرت فاطمه (س) که برای دومین با و پس از اصلاحات در جلسه موردبررسی قرار گرفت، نکات زیر را متذکر شدند:

- طرح از جامعیت لازم برخوردار نیست و عناوین به‌صورت تکراری در هر قسمت از طرح آمده است.
    - بررسی منابع و پیشینه به انتهای مقاله منتقل شود.
    - اطلاعات مربوط به زیست‌شناختی حضرت در ابتدا بیاید و به اسامی، القاب و کنیه‌ها، همسر و فرزندان             اشاره شود.
    - حضرت در نگاه پیامبر (ص)، امامان، اهل سنت، مستشرقان و ...؛
    - مسکن، مدفن و آثار باقیمانده از حضرت (س)؛
    - جایگاه اجتماعی حضرت قبل و بعد از رحلت پیامبر (ص)؛
    - مباحث مربوط به همسرداری و خانه‌داری ایشان بسیار با اهمیت است.
    - میراث علمی، مصحف و ... حضرت و نیز توجه به روایات منقول از ایشان و راویان آن؛
    - فضایل و مناقب تحت یکجا جمع شود.

مصوبات جلسه

طرح امام حسین (ع) با اصلاحاتی تصویب شد اما در خصوص طرح حضرت فاطمه (س) مصوب شد تا طرح جامعی نوشته شود و به تأیید مدیر گروه برسد.