به گزارش سایت دانشنامه اهل‌بیت (ع) شانزدهمین جلسه شورای علمی دانشنامه اهل‌بیت (ع) در تاریخ 93/6/13 با حضور آقایان: جباری، خراسانی، دیبا، سبحانی، صرامی و صفری برگزار شد که ریاست این جلسه را جناب آقای دکتر نعمت‌الله صفری فروشانی برعهده داشت و دبیر جلسه نیز جناب آقای خیرخواه بود.

دستور جلسه

ادامه بازنگری مداخل مصوب معارفی؛

خلاصه مذاکرات

در این جلسه نیز ادامه مداخل مصوب معارفی مورد بازنگری اعضا قرار گرفت.

مصوبات جلسه

* تعداد 31مدخل زیر به فهرست مداخل اضافه و یا با تغییراتی تصویب گردید:

«سیادت > سادات»، «اشراف > شرفاء»، «عافیت > سلامت»، «شریعت»، «صورتگری»، «نقاشی > صورتگری»، «مجسمه سازی > صورتگری»، «قبر»، «غیبت/ فقهی و اخلاقی»، «غیبت/ کلامی»، «قسامه»، «لوح محفوظ > لوح»، «لوح»، «قلم > لوح»، «لوح محو و اثبات > لوح»، «کهانت > پیشگویی»، «لیله القدر»، «شب قدر > لیله القدر»، «مردم سالاری»، «زرتشت/آیین > مجوس»، «صابئین»، «تحدیث»، «میزان»، «مردم > جامعه»، «احد > واحد»، «وعید > وعد و وعید»، «ولایت فقیه > ولایت (فقهی)»، «سالمند»، «محو و اثبات > لوح»، «معصیت > گناه»، «واحد»، «نقابت»، «شرفاء».

* تعداد 5 مدخل نیز حذف گردید:

«رسول > نبوت»، «مسالمت > همزیستی»، «نکاح > ازدواج»، «کشاورز > کشاورزی» و «کنه».

* تعداد 8 مدخل ارجاعی زیر مستقل شدند:

«سکوت»، «سلامت»، «شک»، «شورا»، «متعه»، «مجوس»، «محبت» و «الهام».

* تعداد 2مدخل مستقل زیر، ارجاعی شدند:

«رفق > مدارا» و «محدث> تحدیث».

* مدخل «همسر» اعم از زن و شوهر و شامل مباحث حقوقی، اخلاقی و ... خواهد بود.

* در خصوص مدخل‌های فقهی، ابعاد کلامی، اخلاقی، و غیره که در روایات اهل‌بیت (ع) آمده است، مورد توجه قرار گیرد مانند: «مشاعر».
* مدخل «مناقب‌نگاری»، «نقابت»، «شرفاء»، «سیره / علم» و «عباسیان» ذیل مداخل گروه تاریخ باشد.
* در مدخل «مدیریت» به بحث‌های مربوط به تدبیر، ولایت و تقدیر معیشت توجه شود.
* در مدخل «محبت» ضمن توجه به مباحث اخلاقی و اجتماعی حول موضوع، به تمامی مباحث مربوط به مهربانی شامل شفقت، رحمت و غیره توجه شود.
* در نگارش مدخل فقهی و کلامی «قیام» به مباحث طرح شده در مدخل «خروج» توجه شود.
* در مدخل «شریعت» مباحث مربوط به صفات شریعت چون سمحه و سهله مورد توجه قرار گیرد.