نویسنده: شهربانو شوروزی
استاد مشاور: -
سال دفاع: -
مکان دفاع: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

هدف تحقیق، تبیین عزت‌نفس و تأثیر آن در آرامش روان زوجین از منظر آیات و روایات است و سؤال اصلی این است که در نگاه اسلامی عزت‌نفس چیست و چه تأثیری در آرامش روان زوجین دارد. روش تحقیق توصیفی تحلیلی است که بر روی آیات و روایات مرتبط با عزت‌نفس انجام شده است. در پاسخ به سؤال تحقیق، نتایج به دست آمده در قلمروهای جایگاه، راهکارهای تقویت عزت‌نفس و رابطه‌ی عزت‌نفس با آرامش روانی زوجین تبیین شده است: در جایگاه عزت‌نفس، آیات و روایات اهمیت عزت‌نفس، لزوم حفظ عزت‌نفس و نتایج و آثاری همچون خداشناسی، تقوی، شناخت نسبت به اطرافیان، خلق نیکو، مهربانی و نرمی، همراهی و همدلی و کاستن از مخالفت‌ها و ایجاد فضای محبتی مطرح شده است. در تبیین راهکارهای تقویت عزت‌نفس نیز، تقوی الهی، اطاعت از خدا، توکل به او، توسل به پیامبر (ص) و اهل‌بیت (ع)، عدم دل‌بستگی به دنیا، بردباری، رعایت ادب و احترام در تعامل با مردم، قناعت‌پیشگی، صداقت داشتن، متواضع بودن به‌عنوان راهکارهای تقویت عزت‌نفس معرفی شده است؛ و در نهایت اقدامات زوجین به راهکارهایی هدایت شده که از بروز مشکلات زناشویی آنان پیشگیری کرده و زمینه استحکام زندگی خانوادگی و زمینه آرامش روان زوجین را فراهم می-سازد.

کلیدواژه‌ها:عزت‌نفس، نتایج، راهکار، آرامش روان، زوجین، آیات و روایات.