به گزارش سایت دانشنامه اهل‌بیت (ع) سی و هفتمین جلسه شورای علمی «بخش تاریخ و سیره اهل‌بیت (ع)» دانشنامه اهل‌بیت (ع) در تاریخ 94/6/21 با حضور آقایان: الله‌اکبری، سامانی، صفری، محمدی، مطهری و خیرخواه برگزار شد.

ریاست این جلسه را جناب آقای دکتر نعمت‌الله صفری فروشانی بر عهده داشت و دبیر جلسه نیز جناب آقای نعمتی بود.

دستور جلسه

تصویب طرح مقاله امام حسین (ع) و طرح اصلاح‌شده حضرت فاطمه (س)؛

خلاصه مذاکرات

* در آثار مکتوب: در جلسه شورای علمی به‌صورت شفاهی بحث شد که ما تا قرن چهارم هجری آثار مکتوب را موردبررسی قرار دهیم و در مورد کتاب‌های قرون بعدی گزینشی عمل کنیم. حال بحث این است که تا چه قرن بیاوریم. آثاری نظیر اعلام الوری؛ کشف الغمه، الاحتجاج، لهوف و دیگر کتاب‌ها وجود دارد. اگر محدوده زمانی اضافه شود خود شخصیت‌ها نظیر ابن طاووس؛ علامه حلی؛ شیخ عباس قمی و دیگران هم اینجا می‌آیند.

* نتیجه گفتگوها در این زمینه این شد که بدون قید زمان باشد.

* همچنین بنا شد که در بحث از شخصیت‌ها به افرادی که انحرافاتی داشتند نظیر محمد بن علی بن بلال؛ محمد بن موسی سریعی و نصر بن صباحت توجه شود.

* در فرقه‌ها و جریان‌ها: گروه راجع به اخباریه، شیخیه و ناصبی که جزو مداخل باشد به نتیجه نرسید و بنا شد در شورای علمی مطرح شود.

مصوبات جلسه

تهیه لیستی (به تعداد 20 مورد) از کتاب‌ها و شخصیت‌ها؛
در آثار مکتوب، «مسانید المعصومین» به‌عنوان مدخل تصویب شد.
مدخل «ناصبی» در گروه به نتیجه نرسید و در شورای علمی مطرح خواهد شد.